dddd
 
  Kaart van Nederland
  Nieuwbouw kopen
  Nieuwbouw huren
  Bouwkavels
  Gemeente
  Ontwikkeling / Realisatie
  Architecten
  Verkoper / Verhuurder
  Notarissen
  Hypotheek informatie
  Vereniging Eigen Huis
  Zakelijke relaties / inloggen
  Woningzoekers / inloggen
   
   

Een makelaar bemiddelt bij koop en verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoren, roerende zaken, verzekeringen, op de goederen termijnmarkt of ander roerend, onroerend of registergoed, regelt contracten en (ver)koopafspraken. Een groot deel van het werk bestaat uit het zoeken van (de makelaar van) een geschikte partij om dat bepaalde goed eenmalig mee te verhandelen. De makelaar is dus slechts tussenpersoon en is werkzaam krachtens een overeenkomst van bemiddeling. Het vak wordt de 'makelaardij' genoemd.

De makelaar verzorgt traditioneel alle zaken van opname tot de overdracht door de notaris. Hiervoor betaalt de klant een courtage, dit is een vooraf afgesproken percentage (meestal tussen 1% en 2%) van de uiteindelijk gerealiseerde verkoopprijs. De NVM hanteert een adviestarief van 1,8% voor de courtage. Tegenwoordig zijn er ook makelaars, veelal internetmakelaars, die een vast tarief hanteren ongeacht de verkoopwaarde. Zolang de werkzaamheden van de makelaar niet tot resultaat leiden, hoeft de verkopende klant meestal alleen de door de makelaar gemaakte kosten te vergoeden.

Vrijblijvende waardebepaling

Vrijblijvende waardebepaling (kosteloos) van uw woning is de eerste stap. Een essentieel uitgangspunt is een verantwoorde beslissing kunnen nemen. Graag willen onze opgenomen makelaars u daarbij van dienst zijn. Zij bekijken de woning en bepalen in overleg met u de vraagprijs. Samen wordt er besproken welke middelen er in worden gezet om het huis onder de aandacht te brengen.

Nieuwbouw.com biedt u een overzicht van alle actieve makelaars in Nederland. Zij presenteren zich op woonplaatsniveau in de disciplines waarmee zij zich bezighouden en stellen zich aan u voor.

 
 
  Verkoper / Verhuurder  
  Drente
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Recent aangemeld in
Oirschot